• reserveren matlessen
  • reserveren reformer-lessen

Medical pilates

Medical Pilates Tanja Sports 44

Medical pilates

In deze les veel aandacht voor de juiste houding en het lichaam versterken. Deze les is bedoeld voor diegene die de reguliere Perfect Pilates te zwaar vinden, maar ook voor diegene die aan het revalideren of herstellen zijn van een blessure of ziekte zoals hier onder beschreven. Misschien heeft u daar zelfs net een operatie voor moeten ondergaan. Met deze les kan er weer rustig begonnen worden met het weer in beweging komen, maar op een heel beheerste manier.

De les zal op zeer rustig niveau gegeven worden met veel aandacht voor de juiste houding en het versterken van het verzwakte lichaamsdeel. Ook staat ontspanning centraal in de les om weer energie te krijgen die misschien door de operatie of behandeling verloren is gegaan. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een chemokuur na kanker of door het ziektebeeld MS of het hebben van een hernia. Lees hieronder meer.

Voor u is beweging ook erg belangrijk en zal er in deze les veel zorg aan besteed worden dat u zich weer prettig in uw lichaam gaat voelen en meer bewegingsvrijheid zal verkrijgen. Tevens is er veel aandacht voor ontspanning. Door ontspanning kan het lichaam beter herstellen.

 

Medical Pilates Tanja Sports 45De Medical Pilates lessen worden aangeboden op:

Dinsdag 10:30
Donderdag 10:30

 

Borstkanker

In mijn werkervaring van de afgelopen 8 jaar heb ik gemerkt hoe Perfect Pilates een hele goed aanvulling kan zijn op het herstel van een ziekte. Bijvoorbeeld na een borstoperatie zijn alle spieren zwaar aangedaan en kan de arm vaak moeilijk bewogen worden. Met het gebruik van de rompspieren kan er veel meer beweeglijkheid komen in het hele lichaam en kan er rustig begonnen worden met het herstellen van de spieren in de borst, arm en schoudergebied.

 

Multiple Sclerose

Voor de ziekte MS zijn de oefeningen ook zeer geschikt om zo toch in beweging te blijven en de aansturing van de spieren enigsinds probeert te blijven beheersen. Met balansoefeningen wordt het lichaam bewust van de samenwerking van de spieren. Hierdoor kunt u een eventuele disbalans in lichaam voorkomen en een val in het dagelijks leven beter tegengaan.

 

Hernia en andere rugklachten

Medical Pilates Tanja Sports 48Ook na het hebben van een hernia of andere rugklachten zoals Ischias is het verstandig om de rug juist niet te ontzien, maar te gaan versterken. Met het leren aanspannen en beheersen van de spieren zal de hernia worden ontzien. De rug wordt weer sterker door de spieren die de wervelkolom beter gaan ondersteunen. De zenuwbanen die bekneld zijn geraakt zullen weer vrij komen en zo hun prikkels om de aansturing van de lichaamdelen weer zonder moeite kunnen doen. U leert uw rug juist te gebruiken bij dagelijkse bezigheden.

 

 

“Tanja en haar enthousiaste team zijn letterlijk en figuurlijk bevlogen in het geven van Pilates lessen!”

Contact Informatie

Veerdijk 40E, 1531 MS, Wormer

Tanja Sports bevindt zich in pakhuis Saigon, naast pakhuis Batavia.

De 1e oefenzaal bevindt zich op verdieping 3 en de 2e oefenzaal op verdieping 4.

Tel.: 06-11017594

Mail: info@tanjasports.nl