• reserveren matlessen
  • reserveren reformer-lessen

Nieuw bij Tanja Sports: Hands-on Pilates Therapie

20221112 hands on pilates2Hands-on Pilates Therapie

Sinds kort bieden wij naast de Pilates groepslessen en Pilates personaltraining ook een Hands-on therapeutische bindweefselbehandeling aan.

Bevorder je herstel

Bevorder je herstel met deze Hands-on Pilates Therapie. Het is een therapeutische bindweefselbehandeling en het is een zeer goede aanvulling op je lesen die je volgt! Het beste resultaat verkrijg je zelfs met eerst een hands-on behandeling en vervolgens een les volgen. Maar ook als je nog nooit Pilates hebt gedaan een aanrader als je al zolang met klachten loopt en je geen raad meer weet. Deze methode laat je echt verbazen en direct resultaat voelen!

Lees meer

Hoe is pilates ontstaan?

Joseph PilatesPilates is een bewegingsvorm die door Joseph Pilates is ontwikkeld tot een volwaardige methode. De technieken van de ademhaling, mentale ontspanning en soepelheid vind de overhand in zijn methode. Ook gebruikte hij een aantal Westerse disciplines als duiken, skiën, gymnastiek en boksen voor de techniek van uithoudingsvermogen en kracht. In eerste instantie noemde hij de methode “The Art of Contrology”. Later kreeg het de huidige naam “Pilates”.

Joseph Pilates was in zijn jeugd een ziekelijk kind. Hij leed aan reumatische koortsen en had astma. Hij werd geïnspireerd door zijn athletische vader en een zeer op gezondheid gerichte moeder. Hij leerde zwemmen, duiken, skiën. Door fysieke inspanning overwon hij zijn ziektes. Zijn interesse voor rehabilitatie begon toen zijn moeder verlamd raakte. Door zelf oefeningen te bedenken hielp hij haar om haar kracht te versterken die haar spieren sterk hielden.

Lees meer

Hocus pocus pilates pas

Voor wie is Perfect Pilates?

Perfect Pilates is een eenvoudig te volgen, rustig en veilige trainingsvorm en daardoor geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, fitheidniveau en ervaring.

Het is een bewegingsvorm waarbij technieken van de ademhaling,krachtuitoefening,ontspanning en soepelheid verkrijgen het lichaam in beweging zet. Hierdoor ervaar je meer ruimte in het lichaam en afname lichamelijke klachten!

De lessen zijn ècht voor iedereen, maar in het bijzonder voor:

  • diegenen die een mooier en getraind lijf willen.
  • mensen met rug- en nekklachten, schouder- en bekkenklachten.
  • 50-plussers die jong en energiek willen blijven.
  • mensen met een zittend beroep die gezond willen blijven.
  • sporters die hun prestatie willen verbeteren.

Lees meer

“Tanja en haar enthousiaste team zijn letterlijk en figuurlijk bevlogen in het geven van Pilates lessen!”

Contact Informatie

Veerdijk 40E, 1531 MS, Wormer

Tanja Sports bevindt zich in pakhuis Saigon, naast pakhuis Batavia.

De 1e oefenzaal bevindt zich op verdieping 3 en de 2e oefenzaal op verdieping 4.

Tel.: 06-11017594

Mail: info@tanjasports.nl